קטגוריה: חדשות כפר סבא

עיריית כפר סבא בקמפיין חדש: לא משאירים אף ילד לחגוג לבד!

הסברה לתלמידי היסודי בעיר במסגרת הקמפיין (צילום: עיריית כפ"ס)

על רקע העלייה הארצית בחרמות במוסדות הלימוד, יצאה עיריית כפר סבא באמצעות מרכז הורים עירוני בשיתוף אגף החינוך ביוזמה חברתית, שלא תשאיר אף ילד לבד ביום ההולדת. ע"פ סקר מכון טאוב, ב – 60% מהכיתות בישראל התרחש חרם, ועל אף העיסוק הרב בעולם החינוך והתקשורת בתופעה המדאיגה של החרמות, עדיין קיים קושי רב לטפל בהצלחה בנושא.

החרם מהווה נשק אכזרי ורב עוצמה בעולם הילדים. התמודדות עם חרם חברתי כרוכה בסבל רב, שכן מערכות יחסית בריאות עם חברים לספסל הלימודים הן הכרחיות לבריאות נפשית תקינה. מעבר לסבל ולקשיים הרגשיים שגורם החרם, הוא עשוי להשפיע על ההישגים הלימודיים בקרב התלמידים המוחרמים ומעלה את הסיכוי שכמבוגרים יתמודדו המוחרמים עם בעיות רגשיות שונות.

בכפר סבא חוגגים יחד! - מודעת קמפיין החוצות העירוני

במקביל לקמפיין החוצות העירוני שפורסם על תחנות האוטובוס ברחבי העיר, פתחה המחלקה לחינוך יסודי באגף החינוך העירוני בתדרוך צוותי ההוראה בבתי הספר, במסגרת זו ישוחחו המורים והמחנכים עם התלמידים על הנושא החשוב בכתות ויעודדו ילדים שמרגישים מוחרמים לשתף זאת בכיתה או בקרב הצוות החינוכי. בנוסף, תודרכו הילדים לסייע לחבריהם, ואם יראו ילד אשר סובל מחרם, הם ידעו לפנות למחנכת, לרכזת או ליועצת בי"ס.

בעיר פועלות מספר תכניות במסגרת הרשות לביטחון קהילתי בבתי הספר שמטרתן להגביר את המודעות לחרמות ולנזקים שהם מותירים לטווח הארוך, ביניהן תכנית "מצמיחים", ותוכניות "מגן הנפש" ו"מוגנות ברשת".

ראש העיר רפי סער: "בעיר כפר סבא יש אפס סובלנות לחרמות ואנו מגנים אלימות מכל סוג שהוא. כפר סבא ידועה כעיר של קהילה חמה, מעורבת וקרובה, שתמיד נרתמת למען החלשים ביותר ולמען מי שזקוקים לעזרה. אלה גם הערכים עליהם מתחנכים ילדי עירנו הנפלאים. עם זאת, כולנו חווינו שנתיים ללא למידה סדירה. המציאות המשתנה וחוסר היציבות הובילו לתופעות של בדידות וניכור. נוכח החזרה המטלטלת ממשבר הקורונה, החלטנו לצאת הקמפיין שיזכיר לתלמידים והוריהם את החשיבות של הביחד ושל החברות. אנו מאמינים שאסור שאף ילד ירגיש לבד בביה"ס ואסור שאף ילד יישאר לחגוג לבד ביום הולדתו".

צילום: עיריית כפר סבא