קטגוריה: חדשות כפר סבא

הישג אדיר לשיטור העירוני במבצע אכיפה שבוצע לקראת ראש השנה

צילום רחפן במבצע האכיפה העירוני (צילום: עיריית כפ"ס)

אתמול (יום ד'), יצאה עיריית כפר סבא, באמצעות השיטור העירוני, למבצע אכיפה באתרי בנייה ברחבי העיר כפר סבא. המבצע, בו לקחו חלק גופים מקצועיים שונים, התקיים כחלק מהיערכות לאכיפת עבירות בנייה ושוהים בלתי חוקיים (שב"ח) לקראת חגי תשרי, במטרה להגביר את ביטחון תושבי העיר עם תחילת תקופת החגים.

במסגרת מבצע האכיפה העירוני, בוצעו ביקורות ב-9 אתרי בנייה, שנבחרו לאחר שזוהו כבעלי פוטנציאל בסיורי שטח ועל סמך קריאות שנתקבלו במוקד בנוגע למפגעים הקיימים בעיר, וכחלק מהמאבק בעבריינות שב"חים בערים.

כתוצאה מהמבצע, נסגרו 4 אתרי בנייה בגין עבירות בטיחות והעסקת שב"חים, נבדקו כ- 100 פועלים מהשטחים באתרי הבנייה, 2 מהם עוכבו לחקירה ומתוקף ליקויי בטיחות שאותרו, יבוצע בהמשך שימוע ל-2 מנהלי עבודה באתרים.

בנוסף, נרשמו 5 דוחות ו-10 התרעות בגין מפגעים בסמוך לאתרי בנייה ודוחות על עבירות איכות סביבה, ונרשם גם זימון לחקירה תחת אזהרה בגין כריתת עץ באתר בנייה, שנעשה ללא רישיון.

מבצע אכיפה באתר בנייה בעיר

שיטור עירוני במבצע האכיפה

את המבצע המוצלח הוביל מפקד השיטור העירוני, מוטי וקנין, והשתתפו בו נציגי משרד העבודה, כלבנים ממחוז מרכז, אגפי ההנדסה ומשרדי הפיקוח בעירייה, מנהל מחלקת השיטור העירוני נח חיימסון, מנהלת הפיקוח העירוני מיכל בן הרוש, מנהל אגף ההנדסה צבי ויכליס ועובדיו, פקחי הפיקוח העירוני, בקרי רישוי תחנה, ושוטרי ופקחי השיטור העירוני. בנוסף, הצטרף למבצע האכיפה מפעיל רחפן מהיחידה, שסייע לזהות שב"חים שניסו להסתתר על גג אחד הבניינים.

ראש העיר רפי סער: "אני מודה לשיטור העירוני ולכל גורמי הביטחון המקצועיים, ששומרים עלינו ועל ילדינו בנחישות רבה לאורך כל השנה. חשיבותו של מבצע האכיפה הנוכחי מתגברת נוכח תקופת החגים, על רקע האפשרות להסלמה ביטחונית ברחבי הארץ. אני גאה בגופי הביטחון והשיטור שלנו, הפועלים לילות כימים במקצועיות ובמסירות לחיזוק והגברת הביטחון האישי של כל תושבינו ומאחל להם ולכל בית ישראל שנה טובה ומתוקה".

סגן ומ"מ ראה"ע, מחזיק תיק הביטחון דני הרוש: "אני מברך את גורמי האכיפה על המבצע המצוין. כשמבצע אכיפה נעשה תוך שילוב זרועות בין כלל אגפי האכיפה של העירייה, בשיתוף גורמים מקצועיים נוספים וגורמי המשטרה, אלו תמיד מבצעי האכיפה המוצלחים ביותר. כל הכבוד לשיטור והפיקוח העירוניים על פעילות האכיפה המשולבת המוצלחת. אתם גאוות העיר!".

צילומים: עיריית כפר סבא