קטגוריה: חדשות כפר סבא

כפר סבא בוועידה לחדשנות: מתיאוריה לפרקטיקה בערים חכמות

ראש העיר רפי סער בוועידת החדשנות (צילום עיריית כפר סבא)

ועידת השלטון המקומי לחדשנות ה-muniexpo נערכת כעת (20-21.10) בתל אביב בהשתתפות שרים, ראשי ערים ומובילי המשק הישראלי.

במושב ״מתיאוריה לפרקטיקה בערים חכמות״, הציג ראש העיר רפי סער, את חזונו - כיצד יוצרים עיר חכמה בישראל, ומטמיעים טכנולוגיות חדשניות לשימוש העירייה ותושבי העיר. בפאנל השתתפו בנוסף זהר ינון, מנכ״ל אוניברסיטת בר אילן; ושגיא דגן, סמנכ״ל צמיחה וחדשנות ברשות החדשנות.

במושב אמר ראש העיר רפי סער: ״כפר סבא היא בין הערים המובילות ביותר בישראל בהטמעת חדשנות טכנולוגית במערך העירוני. אנו מבינים כיום שהמפתח נמצא בכיס של כל אחד אחת מאיתנו - הנייד הסלולארי. על בסיס התפיסה הזו יצרנו מערכות דיגיטליות מתקדמות להזנקת הממשק בין העירייה ושלוחותיה ותושבי העיר. לצד זה, יצרנו מערך שלם של ניהול, חסכון ואגירת אנרגיה ומשאבים. בין אם זה בתכנית ניקוז חדשנית שאוגרת את מי הגשמים ומונעת הצפות ברחבי העיר, הקמת לוחות סולאריים על מבני הציבור בעיר לאגירת חשמל וחסכון בעלויותיו, מערכת ניהול צריכת מים במבני ציבור ועוד.

״אנו מנהלים שיתופי פעולה מעניינים עם עולם האקדמיה ליישום תיאוריות חדשניות בפרקטיקה העירונית. למשל מדידת טמפרטורה ברחבי העיר באמצעות עגלה מטאורולוגית מאוניברסיטת בר אילן, מאפשרת לנו לאתר את הנקודות החמות בעיר ובהתאם לכך לדעת היכן נכון לשתול יותר עצים ועמדות הצללה. זה נעשה כחלק ממהלך לקירור העיר, במסגרת התכנית העירונית להיערכות לשינויי האקלים בעולם״.

חדשנות סביבתית כפר סבא בוועידה

(צילום: עיריית כפר סבא)