קטגוריה: עיר ירוקה

אין לך מה ללבוש? תחשוב שוב

הכנות לתערוכת סיפורי בדים (צילום עיריית כפר סבא)

עיריית כפר סבא מציגה: תערוכת "סיפורי בדים" העוסקת בקיימות בתעשיית האופנה. התערוכה שהושקה ב-3.6, פתוחה לקהל הרחב עד ה-10.6, ומשלבת כרזות שעוצבו על ידי תלמידי תיכון בעיר, צילומים ממיזם מחזור הטקסטיל Re-Fresh Global ומכירת בגדי יד 2. במרכז "סיפורי בדים" ניצבת הסוגייה שמעסיקה את העולם כולו - צריכת האופנה, הנזקים המלווים אותה, והפתרון - כלכלה מעגלית ומחזור טקסטיל. התערוכה בהובלת אגף קיימות וחדשנות.

ראש העיר, רפי סער: "תעשיית הטקסטיל היא אחד הגורמים המובילים לזיהום סביבתי. כעיר שחרטה על דגלה את ערכי הקיימות והסביבה, אנו בכפר סבא פועלים הלכה למעשה לצמצום נזקי התעשייה. השילוב בין עידוד למחזור וצריכה נבונה לבין חינוך דור העתיד הוא המפתח להצלחה ארוכת טווח. אני גאה בנוער שלנו שאימצו את הפרויקט לליבם ופועלים יחד עם העירייה בצורה מעוררת השראה לקידום מודעות הציבור לסוגיה".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק קיימות, עילאי הרסגור-הנדין: "תעשיית האופנה גורמת לנזק עצום לכדור הארץ, כמו גם לתנאי ניצול בחלק מהמדינות המתפתחות. כפר סבא מוכיחה שאפשר גם אחרת. צרכנות נבונה עם מודעות סביבתית וחברתית יכולה להביא גם לאופנה מדהימה. תודה לכל השותפות והשותפים ביוזמה".

תעשיית הטקסטיל הינה התעשיה המזהמת השנייה בעולם וגורמת לזיהום סביבתי משמעותי, זאת כתוצאה מצריכת האופנה ההמונית בעולם המערבי. תעשיית הטקסטיל מזהמת הן בתחילתה, בתהליך היצור, והן בסופה, בכמויות הבגדים שמגיעים להטמנה.

רובנו מכירים את תחושת ה"אין לי מה ללבוש" בזמן שאנחנו מביטים בארון מפוצץ, ואת כמויות הבגדים שנזרקות לפח למרות שחלקם נלבשו רק פעמים בודדות. במקרים אלו בדיוק מנסה המיזם החדשני Re-Fresh Global שפועל בשיתוף עיריית כפר סבא להילחם. מטרתו של המיזם היא לצמצם את פסולת הטקסטיל העירונית על ידי שימוש מחדש ומיחזור. בפרויקט, מתבצע איסוף ומיון בגדים ובדים, בסופו חלק מהבגדים מועברים לשימוש חוזר בחנויות יד שניה, וחלקם יחזרו לשמש כחומר גלם.

התערוכה החדשנית "סיפורי בדים", משלבת מיצגים שעוצבו על ידי תלמידי כיתה יא' במגמת אמנות ועיצוב המוצר בתיכון אורט שפירא, מכירת בגדי יד שניה במקום וצילומים מהמיזם, שצולמו בשנה האחרונה.

מטרת התערוכה לחזק בתודעת תושבי העיר את נזקי האופנה המהירה, ואת חשיבותה של צריכה נבונה ומודעת של ביגוד, במסגרת פתרונות שכולנו יכולים ליישם. כך למשל: הפחתת צריכה, החלפה והעברת בגדים בין חברים, ניצול נכון ומקסימלי של המלתחה הקיימת וגם כלכלה מעגלית, הכוללת מכירה מחדש של אותם הבגדים בחנויות יד שניה.

סיפורי בדים - עד ה-10.6 | 16:00-18:00 | מרכז קיפוד, רחוב החי"ש 2, כפר סבא.