קטגוריה: עיר ירוקה

עיריית כפר סבא לוקחת חלק בשיקום בזים והשבתם לטבע

וגם, זכו הבזים בשמות ייחודיים לרגל הבחירות לנשיאות המדינה

הבזים עם השמות הייחודיים (צילום עיריית כפר סבא)

אורחים חדשים בפארק כפר סבא:

מידי שנה מגיעים אל בית החולים לחיות בר שבספארי כ-1,000 גוזלי בזים שנפלו מקיניהם. אותם גוזלים זקוקים לתקופת אקלום מרגע שחרורם מבית החולים, ועד שילוחם חזרה לטבע. על מנת לסייע בתהליך החשוב התגייסה עיריית כפר סבא לפרויקט בשיתוף בית החולים ורשות הטבע והגנים.

רפי סער, ראש העיר: "זוהי זכות לקחת חלק בפרויקט כה חשוב לשמירה על החי, וסיוע בהגנה על המרקם האקולוגי העדין בארץ ישראל. אני מודה להנהלת פארק כפר סבא ועובדיו, על ההירתמות לפרויקט המרגש. בקרוב מאוד נשלח לראשונה את הבזים הצעירים חזרה למקומם הטבעי לאחר שיתחזקו מספיק כדי לחיות חיים עצמאיים".

כחלק מהפרויקט, שוכנו השבוע (2.6) הבזים בחי פארק העירוני בכפר סבא בכלובי ענק, שם עובדי הפארק בהובלת מנהלת פינת החי, אראלה כץ, יאכילו את הבזים הצעירים ויסייעו להם להתחזק, עד לשחרורם לחופש. לאחר מכן, ישוכנו בפארק 20 בזים חדשים לתהליך אקלום מחודש.

מועד שילוח הבזים הראשון בפארק כפר סבא יבוצע במעמד ראש העיר, ביום חמישי 17/6/21, בשעה 16:15 בחי פארק. מוזמנים להצטרף אלינו.

בתוך כך, לרגל הבחירות לנשיאות המדינה, הוחלט להעניק לבזים הראשונים שהתארחו בכפר סבא את שמותיהם של הנשיא הנבחר, יצחק (בוז'י) הרצוג והמועמדת הראויה, מרים פרץ.

גוזלי הבזים אשר מועברים לבית החולים בספארי, זוכים לטיפול מסור הכולל הזנה, בדיקה גופנית ווידוא בריאותם. לאחר מכן מעבירים הגוזלים אל מתחם איקלום, שם לומדים  לאכול בעצמם (מכרסמים, חרקים, לטאות קטנות ועוד). בתום התהליך בדרך לעצמאות, משלחים את הבזים לטבע. במהלך השבוע הראשון לשחרורם, ימשיכו בפארק להניח מזון עבור הבזים, למקרה של חבלי קליטה בטבע. עד לאחרונה, הבזים שוחררו באזור רמת הנדיב בלבד, מה שהוביל לריכוז אוכלוסין באזור אחד ואף לסיכון המרקם הביולוגי בסביבה. כעת מפוזר הפרויקט ברחבי הארץ.

הבזים בחי פארק העירוני (צילום עיריית כפר סבא)