קטגוריה: עיר ירוקה

עיר חכמה – עיריית כפר סבא מובילה שיתופי פעולה באזור הים התיכון במסגרת פרויקט האיחוד האירופי

העיר כפר סבא (צילום עיריית כפר סבא)

עיריית כפר סבא מקיימת שיתופי פעולה נרחבים עם ערים בארץ וברחבי העולם, תוך ראייה בת קיימא ושמירה על הסביבה בה אנו חיים. זאת מתוך הבנה, כי ככל שערים ממשיכות לצמוח, כך גם גדלים האתגרים העומדים בפניהן, וסוגיות סביבתיות, כלכליות או חברתיות, נדרשות למציאת פתרונות עירוניים חדשניים.

במהלך חודש פברואר האחרון, אירחה עיריית כפר סבא ,הפועלת לקידום חדשנות עירונית, כנס בין-לאומי -SME'S FOR SMART URBAN SUSTAINABILITY, שהתקיים בנוכחות מנכ"ל העירייה, צוות אגף קיימות וחדשנות בעיריית כפר סבא, מנהל הפרויקט אנטוניו פוונטס קאנו, ובהשתתפות ד"ר רועי צזנה, ד"ר אורלי רונן, אביגדור שרון ואבי בלאו.

לכנס נרשמו מעל 100 משתתפים מרחבי הארץ ואירופה, בעיקר ממדינות ים תיכוניות כמו ספרד ואיטליה. היה זה המפגש הראשון מבין סדרת מפגשים אותם תוביל כפר סבא, ושבהם ייקחו חלק ערים מאזור הים התיכון .

רפי סער

רפי סער, ראש העיר

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא מובילה בתחומים רבים, ביניהן נושא הקיימות וערים חכמות, וזאת כחלק ממדיניות עירונית להגנת הסביבה ושימוש באמצעים טכנולוגים ידידותיים לסביבה. אני מודה לכל מי שלקחו חלק במפגש, ומזמין את כל הרשויות המקומיות להצטרף אלינו בקידום נושא חשוב זה, למען העתיד של ילדינו".

הכנס הבין-לאומי, שהתקיים במתכונת מקוונת בהתאם לתקופה ולהנחיות הקורונה, הוא כאמור חלק מסדרת מפגשים בנושא קיימות וחדשנות במגזר הציבורי בפרויקט במימון האיחוד האירופי, שמטרתו לסייע ביצירת ערים חכמות על ידי רכש חדשני וירוק ומותאם לאתגרי המאה ה-21 .אחד האתגרים למשל הינו הפער העצום שיש בין המגזר הציבורי לעסקי.

אנטוניו פואנטס

אנטוניו פואנטס, מנהל פרויקט SME4SMARTCITIES

על מנת לקדם באופן פרקטי הטמעת טכנולוגיות בעיר, יש צורך בשינוי מתודולוגיית העבודה תוך יצירת שיתופי פעולה .

חשוב לציין, כי הצורך הגובר בחדשנות עירונית, מוביל לפיתוח משמעותי של יוזמות לערים חכמות, ויוצר הזדמנויות עסקיות חדשות עבור חברות קטנות ובינוניות ים תיכוניות – תוך מציאת הפתרונות הטכנולוגיים הטובים ביותר, במטרה שהערים ינוהלו ביעילות וברוח ברת קיימא עבור קהילת התושבים והעסקים הקטנים והבינוניים שבתחומן.

התוצר הראשון של הפרויקט, שנכתב לאחר שנת מחקר מקיפה, הוא מדריך מגמות רכש עירוני עבור מנהלים ברשויות המקומיות, שניתן להתרשם ממנו בקישור הבא:
מדריך מגמות רכש למנהלים ברשויות מקומיות

מטרת המדריך היא לקדם חדשנות וקיימות בערים ברחבי הים התיכון. מדובר בכלי פשוט ונוח למנהלות ומנהלים ברשויות המקומיות, שיאפשר להגביר חדשנות ברכש ציבורי ירוק ולנצל בכך הזדמנויות טכנולוגיות ברכש לתועלת העיר.

חשוב לציין, כי במסגרת הפרויקט SME4SMARTCITIES  - (עסקים קטנים ובינוניים עבור ערים חכמות) - יתאפשר שיתוף פעולה פורה וחיזוק היכולות של הערים להיות מובילות בחדשנות, באמצעות גישור על הפערים והאתגרים העומדים בפניהם, ובפרט באמצעות רכש ציבורי של פתרונות חדשניים.

הפרויקט אף תומך בחברות קטנות ובינוניות ומבטיח, כי המוצרים והשירותים שלהם יענו על הציפיות והצרכים של ערים חכמות.

הפרויקט החשוב, המקודם כאמור על ידי עיריית כפר סבא, כולל את זיהוי הפערים בין היכולת להכניס טכנולוגיות חדשות ליכולת העסקים לחדור לשוק הציבורי, בניית מסלולים לגישור על אותם פערים, ובכלל זה תוכניות הכשרה וקבוצות מיקוד, ושימשו בידע הנאסף לטובת הטמעת פיילוטים איכותיים ומותאמים לצרכי העיר.