תזמורת כלי הנשיפה כפר סבא הוקמה בשנת 1983 ע"י קומץ מוסיקאים ונגנים חובבים, אשר ביקשו לנתב את תחביבם בזמנם הפנוי לנגינה בתזמורת, ובד בבד גם לתרום לקהילה .
התזמורת מונה היום כ-60 נגנים, המתכנסים מידי שבוע בקונסרבטוריון העירוני בכפר סבא , ומבלים שעתיים וחצי בצוותא .
התזמורת לוקחת חלק פעיל בארועי הקהילה בכפר סבא ומייצגת את העיר במקומות וארועים שונים ברחבי הארץ. כמו כן משתתפת בקבלות פנים ובטכסים רשמיים במוסדות ציבוריים ובמוסדות להשכלה גבוהה .
יחד עם תזמורות כלי נשיפה מרחבי הארץ משתתפת התזמורת בכנסים וארועים מוסיקליים רבים נוספים. ארועים המהווים מפגש בין נגנים חובבים, מפגש בין מנצחים וחשיפה ליצירות מוסיקליות חדשות .
תזמורת כלי הנשיפה כפר סבא השתתפה בפסטיבל ישראל בירושלים , ומשתתפת קבועה בפסטיבל הארצי לתזמורות כלי נשיפה בכפר סבא .
בשנת 2001 התזמורת ערכה סיבוב הופעות מוצלח במיוחד באי מלטה שבים התיכון, ובשנת 2010 השתתפה בפסטיבל תזמורות בגנואה, איטליה.
בשנים 1983-1988 ניצח על התזמורת פרופ' איתן אביצור.
משנת 1988 ועד היום המנצח והמנהל המוסיקלי של התזמורת הוא נחמן יריב.
נחמן יריב – מנצח ומנהל מוסיקלי
נחמן יריב , מוסיקאי ומנצח בעל מוניטין רב בתחום תזמורות כלי נשיפה .
נחמן , בוגר האקדמיה למוסיקה בתל אביב , היה נגן טובה בתזמורת צה"ל ושימש בה גם כסגן המנצח. נחמן ניצח על תזמורות שונות במחזות זמר ונחשב למנצח מוביל בתחום כלי הנשיפה .
נחמן יריב ניצח במשך 17 שנים על תזמורת כלי הנשיפה של בני הקיבוצים, וניהל קרוב ל- 40 שנה את בית המוסיקה בעיר לוד. כיום משמש נחמן כיועץ המוסיקלי בקרן רוטשילד.
נחמן הלחין ועיבד יצירות רבות לתזמורות כלי נשיפה שבנגינתן מתהדרות תזמורות בארץ ובחו"ל , יצירות המהוות חלק בלתי נפרד מהרפרטואר של כל תזמורת כלי נשיפה .
צרו קשר
שמעון גולן, דוא"ל: [email protected]
זהבה אוליקר, דוא"ל: [email protected]