קטגוריה: חדשות כפר סבא

רמ-סע-בא: עיריית כפר סבא השיקה מערך עירוני לטיפול בפסולת בניין

עיריית כפר סבא באמצעות החברה הכלכלית ובהובלת אגף איכות הסביבה, השיקה מערך עירוני סביבתי חדש לטיפול בפסולת בניין: "רמ-סע-בא".
זאת במסגרת מהלך "אפס פסולת" עליו הכריזה עריית כפר סבא כיעד לשנת 2018 במטרה לצמצם משמעותית את הפסולת הנשלחת להטמנה.

חשוב לציין כי מערך זה נותן מענה מקיף, סביבתי ויעיל לטיפול בפסולת בניין עבור קבלנים גדולים, קבלנים קטנים ותושבי העיר. חברת התפעול והשינוע לפרויקט נבחרה במסגרת הליך מכרז כחוק. כל זאת במטרה להוזיל עלויות שישרתו הן את התושבים והן את הקבלנים.

במקביל לשירות איסוף הפסולת מאתרי הבנייה ומבתים, יוצבו בעיר גם שתי מכולות שיהיו פתוחות ונגישות בתיאום מראש- לשימוש תושבי העיר. בכך, מקווים בחברה הכלכלית ואגף איכות הסביבה לצמצמם את תופעת השלכת הפסולת הפיראטית.

נוסיף כי, לקבלנים מוצעת הצבה ופינוי מכולות בשלושה גדלים: 6 קוב, 8 קוב או 18 קוב, על פי הצורך. ולראשונה גם תושבים וקבלנים קטנים (שיפוצניקים) יוכלו להשתמש בשירות החדש ולהזמין את פינוי הפסולת המדובר. זאת, על פי הצורך והכמות הנדרשת להם כולל שקי באלות בתשלום סמלי שיפונו מביתם. לאחר הפינוי, תשונע הפסולת לאתר טיפול סביבתי, שם היא תופרד ותעבור תהליך מיון שמטרתו להשיב כמה שיותר חומרי גלם לשימוש חוזר.

פרטים נוספים בטל' 09-7674615 , מייל ramsaba@ksaba.co.il