(כ"ח אדר ב' תשפ"ב)

תושבות ותושבים יקרים,

לאור אירועי הפח"ע שהתרחשו בישראל בימים האחרונים, ובהתאם לכללי ההלכה "פיקוח נפש דוחה שבת", עיריית כפר סבא קיימה הערכת מצב בנוכחות ראש העיר רפי סער, סגן ראש העיר ומחזיק תיק הדתות עו"ד איתן צנעני, ראש המועצה הדתית הרב ששון טרבלסי, ונציגי הביטחון בעיר - במסגרתה הוחלט, בין היתר, להיערך לקראת קיום תפילות בבתי הכנסת בכלל, ולקיום תפילות השבת בפרט.

על פי ההנחיות שגובשו בהערכת מצב זו, אנו קוראים לכם להקפיד על הכללים הבאים:

• מתפללים בעלי רישיון לנשיאת נשק אישי בתוקף, ובעלי מיומנות בשימוש בנשק - מתבקשים לשאת את כלי הנשק עליהם בזמן התפילות.
  • אנא דאגו שבבית הכנסת יימצא טלפון נייד לשימוש בשעת חירום. על מנת להימנע מחילול שבת, ניתן להביא את המכשיר לבית הכנסת לפני כניסת השבת, ויש לעשות בו שימוש רק במצב חירום.
  • ודאו כי יציאות החירום בבית הכנסת אינן חסומות וכי ניתן להשתמש בהן בעת מקרה הצורך.
  • ודאו כי בבית הכנסת קיימות ערכות עזרה ראשונה וכי הן מכילות את כלל הציוד הנדרש ונגישות לשימוש בעת חירום.
  • באם קיימים בקרב מתפללי בית הכנסת חובשים ומגישי עזרה ראשונה מיומנים - עליהם להיות מוכנים להגשת עזרה בעת הצורך.
  • פיקחו עיניים ושימו לב למתרחש בסביבה.
  • אל תעבירו סרטונים קשים לצפייה או פייק ניוז שיכולים ליצור פאניקה מיותרת.
  • שמרו על קור רוח. אין סיבה להיות בחרדה. תנו למערכת הביטחון לעשות את שלה.
  • בכל מקרה חריג/חירום, יש לחייג 100 למשטרה
  • תושבות ותושבים (בעלי רשיון תקף לאחזקת נשק) שרוצים להתנדב לכוח האזרחי "שומר בעיר" - מוזמנים לפנות לאגף הביטחון של ‏העירייה במייל: daliay@ksaba.co.il

אנו מאחלים לכם סוף שבוע שקט ובטוח.

שלכם,
עיריית כפר סבא